Win elke maand EEN GRATIS PALLET ASPEN 2 duurzame alkylaatbenzine*

Wie weet wint uw bedrijf een gratis pallet Aspen 2 waarvan 10% uit herwinbare grondstoffen bestaat! Van mei tot en met september 2017 geeft Aspen elke maand een pallet weg.

 

Hoe werkt het?

Wanneer u in de maanden mei tot en met september 2017 een pallet Aspen alkylaatbenzine bestelt, treft u op de pallet een aparte sticker met een unieke actiecode aan. Deze sticker zit op elke pallet Aspen alkylaatbenzine, ongeacht de samenstelling van de pallet. Bij elke pallet Aspen alkylaatbenzine die u bestelt, maakt u weer opnieuw kans!

 

Vul de actiecode in! We laten het per e-mail weten als uw bedrijf gewonnen heeft.

 

Actiecode:*
Bedrijfsnaam:
Plaats:*
Uw naam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*

 

* Deze actie is geldig van 15 mei tot en met 30 september 2017. In deze periode geeft Aspen elke maand 108 x 5 liter Aspen 2 alkylaatbenzine weg waarvan 10% uit herwinbare grondstoffen bestaat. Klik hier om de actievoorwaarden te downloaden.

Waarom zijn herwinbare brandstoffen beter?

Wanneer bomen, planten en graangewassen groeien, wordt er kooldioxide (CO2) vastgelegd. Wanneer ze sterven en vergaan, komt die kooldioxide weer vrij. Als alles in evenwicht is, spreekt men van een neutrale CO2-cyclus en kom er netto geen CO2 vrij in onze atmosfeer. Fossiele brandstoffen als aardolie en aardgas zijn echter miljoenen jaren geleden ontstaan, en wanneer ze bijvoorbeeld worden gebruikt om brandstof te produceren, komt er CO2 vrij. Dat draagt bij aan de toename van de CO2-concentratie in onze atmosfeer en daarmee aan de opwarming van de aarde.

Het overstappen van fossiele op herwinbare grondstoffen is voor veel toepassingen in onze maatschappij van cruciaal belang. Met veel trots zal Aspen wat dat betreft vooroplopen bij de productie van alkylaatbenzine. 

 

 

 

Aspen alkylaatbenzine gemaakt van
herwinbare grondstoffen. Hoe werkt het?

Land- en bosbouwafval

Een herwinbare brandstof wordt gedefinieerd als een brandstof die wordt gemaakt met een snel te produceren grondstof, zoals bijvoorbeeld bomen. Deze zijn namelijk binnen afzienbare tijd te produceren. De grondstof is dus herwinbaar. Daarentegen zijn fossiele grondstoffen als olie en gas per definitie niet herwinbaar, want het duurt miljoenen jaren voordat ze zijn gevormd. Voor deze 10% herwinbare brandstof heeft Aspen nog landbouwproducten gebruikt, in de toekomst zal land- en bosbouwafval gebruikt worden.

Wordt gas

Het land- en bosbouwafval wordt naar een speciale fabriek gebracht. In deze fabriek zijn ze gespecialiseerd in de techniek die bestaat uit het ”voeden” van suiker uit bijvoorbeeld land- en bosbouwafval aan speciale microben, die uiteindelijk het gas isobutaan vormen dat veredeld kan worden tot schone brandstof­componenten.

 

Dezelfde moleculen

Maar hoe zit dat dan? Zijn deze schone brandstofcomponenten, afkomstig uit houtsnippers en dergelijke, geschikt als basis voor alkylaatbenzine? Ja, inderdaad. De techniek kan exact dezelfde moleculen produceren als de moleculen waaruit alkylaatbenzine op basis van fossiele brandstof bestaat. Herwinbare alkylaatbenzine is dus identiek aan alkylaatbenzine op basis van fossiele brandstof.

Van gas naar brandstof

Vervolgens worden de schone brandstofcomponenten in gasvorm omgezet naar alkylaatbenzine door middel van chemische processen. De ontstane vloeistof uit dit proces is de basis van de herwinbare alkylaatbenzine van Aspen.

 

Meer weten over Aspen?

Wilt u meer weten over de producten van Aspen of direct een verkooppunt zoeken?
Bezoek dan de Aspen Benelux website.
 

Vraag en antwoord  Naar de website van Aspen